CSIF insta Collboni a crear les especialitzacions dins del cos de la Guàrdia Urbana de Barcelona

  • Prensa y Comunicación

9 de de maig de 2024

La Central Sindical Independent i de Funcionaris (CSIF), ha remès un escrit a l'alcalde de Barcelona, Jaume Collbni, on l'insta que s'iniciï, en el marc de la negociació col·lectiva, la creació dels diferents cossos especials a la Guàrdia Urbana de Barcelona (GUB): ja que el cos disposa d'unitats que treballen fent funcions especials però no tenen el seu reconeixement en la Relació de Llocs de Treball.

 

La GUB realitza un ampli ventall de funcions entre les quals hi ha la seguretat ciutadana, seguretat viària i circulació, medi ambient, investigació, policia administrativa, instrucció d'atestats en accidents, etc. Algunes d'aquestes funcions, i d'altres no esmentades, requereixen una especialització. De fet, la Valoració de Llocs de Treball, que es va realitzar en el marc de la negociació col·lectiva l'any 2022, va deixar clar que en el cos hi ha funcions que són pròpies d'una especialització i l'Acord de Condicions Laborals, a la seva Annex I de Guàrdia Urbana, (article 2.2) de Relació de Llocs de Treball, subscriu que cal establir aquestes especialitats.

 

El 2021, CSIF va interposar demanda contenciosa administrativa contra l'Ajuntament per considerar que feien convocatòries il·legals per a cossos especials que no comptaven amb el reconeixement a la Relació de Llocs de Treball (RLT). El Jutjat Contenciós Administratiu núm. 5, en sentència 326/2021, va resoldre que les especialitats han d'estar reconegudes a la RLT, amb tot el que això implica.

 

Al Ple Municipal de 26 d'abril de 2024 es va assolir un acord per posar en marxa una unitat especialitzada de la Guàrdia Urbana, que treballi coordinadament amb el cos de Mossos d'Esquadra per fer front a les ocupacions. “Ja hi ha dues unitats especials que són la Unitat de Recerca i la UREP, que tenen la preparació tècnica i els recursos per poder complir amb el requeriment que el Ple Municipal els ha fet al Govern Municipal, però no tenen el reconeixement requerit i Collboni es nega a establir la negociació per determinar les especialitats, que n'han de reconèixer les funcions, les condicions sociolaborals, econòmiques i professionals”, declaren des de CSIF.

 

Per tot això, CSIF insta Collboni que es negociïn i reconeguin les especialitats i les condicions implícites; que compleixi la sentència del Jutjat Contenciós Administratiu núm. 5 establint les especialitats a la RLT; que compleixi els acords assolits i signats amb la part social; i que les Unitats de Recerca i la UREP s'encarreguin de la problemàtica de les ocupacions i de les màfies que la gestionen com ja fan.

COMPARTIR