El Síndic de Greuges dóna la raó a CSIF i insta la Generalitat a regularitzar les cotitzacions dels seus empleats públics

  • Prensa y Comunicación

5 de de juny de 2024

La Central Sindical Independent i de Funcionaris (CSIF), va detectar irregularitats en la comunicació d'algunes altes de treballadors a la Seguretat Social per part de la Generalitat de Catalunya durant el període comprès entre el 1986 i el 1992, i no va descartar que pogués afectar altres períodes. Aquest retard a l’hora de fer efectiva l’alta tenia com a conseqüència que la Seguretat Social no els considera dies efectius de treball. En conseqüència, no són dies cotitzats, malgrat estar treballats, i no computarien als efectes de cotització per a la jubilació afectant negativament els empleats públics implicats.

 

CSIF el va traslladar a la mesa sectorial de negociació, però davant la inacció de l'administració de la Generalitat, ho va denunciar davant el Síndic de Greuges el febrer d'aquest any, perquè per a CSIF tenia caràcter urgent la resolució d'aquest problema. “Molts treballadors afectats estan en edat de jubilar-se o podrien optar per la jubilació anticipada. La manca de resolució està generant inseguretat jurídica i econòmica per a aquests empleats”.

 

Ara, el Síndic dóna la raó a CSIF i ha iniciat una actuació d'ofici “per abordar les anomalies en els períodes de cotització a nivell general de tots els empleats de l'Administració de la Generalitat” ja que considera que “les anomalies detectades als períodes de cotització no són imputables als empleats públics”.

 

Alhora, el Síndic ha comunicat que continuarà amb les gestions per verificar que es regularitzin les cotitzacions afectades i mantindrà informat CSIF sobre els avenços.

COMPARTIR