Els sindicats de l'Agència Tributària convoquen mobilitzacions a tota Espanya demà 19 de juny

  • Prensa y Comunicación

18 de de juny de 2024

-A Barcelona, la protesta es realitzarà a la Delegació Especial de Catalunya, Plaça Doctor Letamendi, 13-23, a les 11 hores.

 

La Central Sindical Independent i de Funcionaris (CSIF), sindicat més representatiu en les administracions públiques, ha convocat, juntament amb les altres organitzacions amb representació a l'Agència Estatal de l'Administració Tributària (SIAT, UGT, CC.OO. i CIG), a la plantilla d'aquest organisme a mobilitzar-se demà, 19 de juny, davant les delegacions especials a les capitals de les comunitats autònomes per exigir millores de les seves condicions laborals i salarials. A més, intensificaran les assemblees de treballadors per estudiar la convocatòria d'una vaga a l'organisme.

 

Representants dels sindicats porten dues setmanes de tancament a la seu a Madrid de la Direcció General davant la falta de compromís polític per part del secretari d'Estat d'Hisenda per seure a negociar una millora de les condicions laborals i salarials. La delegació està composta per representants de cada organització sindical.

 

La negociació porta sis anys congelada

 

Estem en conflicte per exigir el compliment dels acords signats i la justícia salarial a l'AEAT. En els darrers 6 anys la direcció de l'AEAT, que està incomplint sistemàticament l'acord de carrera professional del personal de l'AEAT, s'ha dedicat a congelar la negociació col·lectiva i, tanmateix, puja de manera discrecional les retribucions dels que més cobren. El 2023 l'AEAT tenia 1.265 treballadors dels grups A1 (cossos superiors), que cobren els específics més alts de tota l'AGE.

 

És a dir, mentre que els alts càrrecs cobren complements superiors als 60.000 euros, el gruix de la plantilla té bloquejades les seves retribucions, la seva carrera professional i el seu conveni col·lectiu.

 

La plantilla de l'Agència Tributària, a més, reclama el desenvolupament del teletreball i la negociació del servei d'atenció telefònica, anunciat per la ministra María Jesús Montero, que no ha volgut negociar les condicions laborals d'aquest servei en jornada de matí. Considerem, a més, que s'ha de revisar la productivitat, el repartiment de la qual prima al col·lectiu d'inspectors, discriminant la resta de la plantilla.

 

Finalment, reclamem millores de les condicions laborals per al col·lectiu de Vigilància Duanera, catalogant aquesta destinació com a professió de risc i reforçant els mitjans materials i humans desenvolupant una veritable Policia Fiscal, una necessitat que s'ha posat en evidència després dels tràgics esdeveniments a Cadis.

 

Concentració a Barcelona:

 

 

 

Dia: dimecres, 19 de juny

 

Hora: 11:00h

 

Lloc: Delegació Especial de Catalunya

 

Plaça Doctor Letamendi, 13-23, 08007, Barcelona

COMPARTIR