CSIF denuncia la negativa del Departament d'Educació de Catalunya a complir la Llei sobre el reingrés de professors visitants

  • Prensa y Comunicación

15 de de juliol de 2024

La Central Sindical Independent i de Funcionaris (CSIF), sindicat més representatiu en les administracions públiques, denuncia que el Departament d'Educació de Catalunya és l'únic que no permet el reingrés dels professors visitants en el termini màxim d'un mes després de finalitzar els Serveis Especials a l'exterior, tal com assenyala la Llei.

 

Els professors visitants són aquells docents que, essent funcionaris del Departament d'Educació i/o Ministeri d'Educació, opten per una plaça per treballar temporalment en altres països com a professors en escoles i instituts. Aquest període pot prorrogar-se a varis anys. Aquest intercanvi es realitza mitjançant un conveni entre aquests països i el nostre Ministeri d'Educació.

 

CSIF exigeix el compliment de la Llei RD 365/1995, que permet al conjunt d'empleats públics catalans recuperar aquest dret econòmic de forma immediata. Segons aquesta llei, els professors han de ser reincorporats en un termini màxim d'un mes després de finalitzar el seu contracte a l'estranger.

 

En aquest context, CSIF reclama l'actuació immediata en aquest assumpte i ja està interposant recursos contenciós-administratius en nom de docents afectats. La finalitat és que els docents destinats a l'exterior puguin reincorporar-se als seus llocs de treball en el termini establert per la Llei i no l'1 de setembre, com proposa actualment l'Administració.

 

Aquesta demora en la reincorporació comporta una pèrdua econòmica d'entre 7000 i 8000 euros bruts, depenent de cada cas particular i de la data de finalització del contracte a l'exterior. CSIF insta l'Administració a complir amb les seves obligacions legals i a respectar els drets dels docents catalans, evitant així perjudicis econòmics i professionals.

 

COMPARTIR